Niiman treenitaukoa pääteltiin päivää ennen joulua. Treenit olivat kestoltaan n. 5 minuuttia ja sisälsivät kaksi hyppyä renkaan An ja putken. Järjestys oli hyppy rengas hyppy, hieman vasemmalle viistoon A, 90 asteen kulma putkelle. Plikka lähti kun pieru saharaan ja olin auttamatta jäljessä ihan kaikessa. Tosin se haki kyllä Alle asti hienosti, mutta mutta... Täytyy alkaa panostaa itsenäisiin kontakteihin. Aika lailla se odottaa ja tulee paikallensa vasta kun oon sen vierellä tai edellä.. Noh, tämä nyt ei ehkä ole maailmaa kaatava virhe, eikä olla kontakteja vielä itsenäisiksi kamalasti harjoiteltukaan. Voisi oikeen pitää treenit vallan tästä aiheesta  :) Plikalla oli kivaa ja ohjaajakin oli tyytyväinen, kun tsemppauksen kautta pääsi mukaan hommaan.
Joulu päivänä käytiin Spiin ja Niiman kanssa toistamassa sama harjoitus. Kontaktit oli Niimalla huomattavasti paremmat... En tiedä miten se ne oppi, kun ei sen enempää niihin ekalla kerralla paneuduttu. Ilmeisesti tuttu ratapätkä auttoi asiaa. Vahvisteltiin vielä kontaktia namilla ja hyvin alkoi itsenäistyä homma  :) Spiin kanssa helppoa suoraa ja hitsi mutta meni lujaa  :)  Tehtiin markkeerauksia lelulla ja tehtävän suoritettuaan pääsi hakemaan. Tuli ihan uudenlaista vauhtia tähänkin tyttöön  :)  Ja hyväähän tuo muistityöskentely sille muutenkin tekee, kun on sellanen hätähousu.
Eilen käytiin töitten jälkeen sitten oikeen treeneissä. Ohjaaja on aivan rikkipoikkiväsynyt ja se näkyy. Koira oli taas huippu. Niima ei koskaan oo tehnyt noin pitkaa rataa, joten palkkaa tuli aina silloin tällöin. Kurvejakin oli mukavasti ja hyvinhän plikka on sisäistänyt ainakin näitä helpompia kiemuroita. Ihan kiva huomata, että ne onnistuvat jopa kesken radan. Irtoaminenkin on alkanut ja jään suorilla aikalailla jälkeen. Vaikka se vauhti ei ole vielä ihan niin kova, mutta ehkä se siitä. Voisin kyllä lähteä kokeilemaan johonkin möllikisoihin, jos vain niitä täälläpäin olisi  :)  Ehkäpä tuo saadaan kisakuntoon huhtikuun loppuun mennessä.
Kepit on kyllä jännät ne joko onnistuu tai menee aivan perseelleen. Täytyy keksiä jotain superia että saadaan niistäkin mukavat. Kyllähän se ne menee nätisti kun menee, mutta sitä intoa pitäisi kehittää myös sinne. Hyvältä näyttää kuitenkin noin yleisesti.
Taika ja Nero pääsivät kokeilemaan eilisen rataa tänään töiden jälkeen. Taika pinkoi kuin heikkopäinen ja kuitenkin korvat päässä. Kiva! Kontaktit on varmat ja hypytkin hakee vaikeahkoistakin kulmista. Irtoilee putkille kontakteille ja renkaalle, mutta ei hypyille. Tätä koiraa ei kyllä voi vedättää tai se tulee sitten kaikesta ohi. Pitääkin alkaa tekeen pätkiä joissa enemmän vedätysmahdollisuuksia. Harjoittelukysymys kai tämäkin. Nerolla oli kivaa, vaikka rimat vähän putoilikin. 55 menee hankalammastakin paikasta, 60 vaan suorilla. 65 en uskalla edes kokeilla. Täytyy pyytää uusintamittausta Nerolle, josko sekin olis kutistunut  :)  Hypyt on kyllä sille liikaa, kun ne 60 cm korkeudella killuu.. Kiltisti se kyllä hyppää, mutta usein ne sitten tulee alas. Niin ja on se toisinaan juossut alikin... Nerokin alkaa 4 vuoden treenauksen jälkeen sisäistämään keppien ideaa.. Jes, ehkä se sitten 10 vuotiaana osaa jo pujotella ilman apuja  :)  Pääasia silti että kakaroilla on hauskaa!!

Tässä muutama kuva "ehkäpennusta", ikää sillä vasta viikon verran  :)

1166117.jpg
1166111.jpg1166113.jpg