Alkuun tottakai opetellaan käyttäytymistä eri tilanteissa, matkustamista, yksinoloa, tavataan toisia koiria (isoja ja pieniä), opetellaan sisäsiisteyttä ja muita normaalin elämän käytöstapoja. Koskapa pienellä on niin kovin suuret tavoitteet (jotka eivät kuitenkaan ihan ehdottomia ole), täytyy hommia käynnistellä jo pennusta asti. Tässäpä näitä sitten olisi

  • Mitään ei saa ilmaiseksi, kaikkea pyydetään ottamalla kontaktia. Esim. ulos pääsyä, ruokaa, leikkiä.
  • Opetellaan odottamista pennusta asti
  • Ollaan aina vaan iloisia

AGILITY

Tavoitteena saada Gigasta irtoava koira, joka lukisi rataa. Tätä vahvistetaan heti alusta asti palkalla esteen takana. Pikkuhiljaa lisäillään esteitä ennen palkkaa.
Ohjauksia opetellaan jo nyt leikin yhteydessä. Lähellä pysymistä palkkaamalla kädestä. Palkka tulee aina liikkeessä, jotta Giga oppisi tulemaan oikean käden puolelta ohi. Ohjausista opetellaan takana leikkausta lähettämällä namikupille ja vaihtamalla itse puolta takana. Takaa kiertoa siivekkeen avulla, nami siivekkeen takana. Twistiä, pakkovalssia, sylikäännöstä, poispäin käännöstä. Rimoja ei ole edes maassa, vaan treenaillaan pelkillä siivekkeillä. Opetellaan ohjaus ja esteet erikseen ja kun kumpikin hallussa, yhdistellään.
Kepit opetellaan kujan ja kanaverkon avulla. Kontaktit 2on - 2 off tyyliin. Kontaktilla oloa harjoitellaan heti, kun treenipaikka on taas toiminnassa. Aloitetaan puomista, ja kun se toimii siirrytään Alle. Keinua otetaan pöydän kanssa, nousu heti kontaktille asti. Keinuttelua opetellaan myös. Tehdään kontaktista mukava paikka jo pennusta asti.

TOKO

Tavoite on saada koulari alokkaasta ja BH-läpi. Suuri tavoite, mutta katsellaan katsellaan... Pennusta asti opetellaan kontaktia, maahan menoa ja seisomista. Katsellaan tuleeko tavoitteesta koskaan totta  :D

MEJÄ

Yksi jälki (5m) on lapselle jo tehty. Ja kyllä tuhisi  :D  Tätä me ainakin kokeillaan ja harrastellaan omaksi iloksi, jos oikein lahjakkaita ollaan, voidaan joskus sitten kisoissakin käydä. Mutta muuten tässä lajissa ei ole kisatavoitteita.

LUT

Tätä kokeillaan myös, josko olisi perinyt ominaisuuksia. Kerran kuussa on Nakkilassa "vapaa vuoro" jolloin saa ohjatusti tottakai mennä kokeilemaan. Tehdään kumminkin agihommat kuntoon ensin ja katsellaan tätä joskus myöhemmin.

NÄYTTELYT

Näissä kai sitten joskus pyörähdellään. Seinäjoelle olisi tarkoitus syksyllä mennä, Niiman mukana. Mutta katsellaan josko johonkin pentunäyttelyyn innostuttaisiin lähtemään. Tämä kuitenkin menee muiden lajien sivussa, mutta kyllä näitäkin vuoteen mahtuu.