Niiman osaaminen este esteeltä. Sekä miten tästä jatketaan.

KONTAKTIT

Puomi: Ylösmenolla länget. Alatulolle 2on2off pysäytys, nami valmiina.Länkiä ei olla päästy kokeilemaan montaa kertaa, mutta pelkkää länkien läpi juoksua ollaan treenattu sitten enemmän. Sukeltaa hienosti läpi. Alastulo alkaa olla aika varma. Tarkkana vireen kanssa, että tulee vauhdilla alas asti. Kontaktit ei radalla vielä, mutta pelkkää puomin treenausta varten en virettä saa nostettua niin paljon kuin haluaisin, joten puomia ennen on ollut hyppy tai putki. Samalla ollaan sitten harjoiteltu puomia eri kulmista. Myös länkien läpi juoksua ollaan treenattu samalla tavalla. Hienosti on kyllä mennyt.

A: Ylösmenolla ei apuja tai käskyä. Alastulo 2on-2off. Alastuloon enemmän nopeutta. Jää silloin tällöin haahuilemaan harjalle. On parantunut paljon kun nami ei enää tule kädestä vaan odottaa valmiina alastulolla. (Miksei voinut tajuta tätä aiemmin?) Pysähdykset eri pituisia, kuitenkin aina pysähtyen. Silloin tällöin radalla, aina kuitenkn palkaten. Nyt muutaman kerran niin, ettei ole nähnyt namin laittoa.

Keinu: Alusta loppuun itsenäisesti. Palkka maassa odottamassa. Tämän hokas ihan "yhdessä yössä". Ollaan oltu lomalla keinuttelemisesta, katsotaan mitä tapahtuu kun seuraavan kerran palataan asiaan. Keinu ei vielä radalla. Välillä palkkana putki.

MUUT ESTEET

Kepit: Useimmiten 12 keppiä. Remmi treenistä luovuin, kun koira paineistui paljon. Nami kuitenkin lopussa odottamassa. Eri kulmista lähetyksiä, umpikulmiakin kokeiltu. Lähetykset 6-8 kepillä. Vauhdilla kepeille tuloa aloitettu, keppejä myös lyhyillä radoilla.

Rengas: Itsenäinen suoritus. Rengas radalla, maxikorkeudessa. Irtoaa ja hakee itsenäisesti. Irtoamista vahvistellaan satunnaisesti palkalla esteen takana.

Putki: Itsenäinen suoritus. Hakee putket ja irtoaa hyvin. Umpikulmia ja putkelta erisuuntiin kääntymisiä harjoiteltu myös. Tämä on toinen lempiesteistä. Käytetään paljon myös ansa esteenä.

Pussi: Itsenäinen, suora suoritus. Pussin suoritus tapa hieno. Suorittaa suoraan, riippumatta ohjaajan sijainnista. Palkattu paljon (ja vieläkin silloin tällöin) namilla pussin jälkeen. Hakee hyvin eri kumista. Tulee vauhdilla läpi.

Pöytä: Tietää kyllä mikä pöytä on. Opetus aika aluillaan. Maxi pöydällä on käynyt. Nami palkkaa pöydällä olemisesta ja luvalla pois.

Muuri ja hypyt: Pikku hiljaa nostellaan maxi korkeuteen. Suurimman osan ajasta medi korkeuksilla. Irtoamista treenattu laittamalla palkka este(id)en taakse valmiiksi. Hyppytekniikkaa treenattu erilaisilla harjoituksilla.

Ohjauksia ollaantreenattu erikseen ja yhdistellen. Näissä taitaa olla ohjaajalla enemmän opettelua kuin koiralla.