Sunnuntaina jatkettiin hyppimisen parissa. Niima oli edellis päivän jäljiltä väsynyt, mutta skarppasi kyllä ihan kiitettävästi.

Hommat aloitettiin taipumisharjoituksella. Kolme hyppyä kaarella, keskikohdasta mitattuna neljän jalan väleillä. Homma piti aloittaa vaikeampaan suuntaan. Me aloitettiin vasemmalle. Kerran Niima kokeili, ja ilmeisesti tunsi asian vaikeaksi, koska koitti helpottaa kiertämällä tehtävän. Muutama onnistuminen sitten saatiin aikaan. Kolme toistoa vasemmalle ja sama oikealle. Yhdet toistot molempiin suuntiin ja sitten suoristus neljän riman yli. Tämä ok. Niima ymmärtää, että sen pitää taipua ja se myös yrittää sitä. Mutta vinous estää sitä tekemästä oikein. joten se valitsisi helpomman reitin. Propsit Niimalle kuitenkin siitä, että se tietää mitä sen pitää tehdä. Palaamme näihin harjoituksiin, kun saadaan tuo vinous pois.

Sitten kaksi etäisyyden arviointi harjoitusta. Ekalla välit 5, 6, 7 ja 8 jalkaa. Hyvin Niima pidensi askelta ja suoritti tehtävän onnistuneesti. Hieno koira. Edelleen se vinous kuitenkin haittaa. Toinen harjoitus oli hyppy, okseri, hyppy, hyppy. Niima kolautti okserin jälkeiselle hypylle, joten uusinta otettiin. Toisella kerralla paransi ja hypyt sujuivat ok. Eikä norsulaumassakaan enää montaa jäsentä ollut. Hieno koira  :)

Vapun mielestä Niimasta saa erittäin hyvän kisakoiran, kunhan sille vaan rakentaa itseluottamusta enemmän. Se on varma ja nöyrä, tekee asiat niinkuin pyydetään, mutta ei kuitenkaan niin, että se teloisi itsensä. Ja on kyllä totta, että Giga on auttanut mua huimasti suhtautumaan Niimaan ja niin se vaan huomattiin, että kehitystä on tapahtunut. Edellinen riman kolautus sai aikaan totaalikieltäytymisen hypyille, nyt ei mitään vaikutusta, vaikka kolaus oli aikas reipas. Gigan kanssa saa purkaa itseään ja riekkua ja rellestää. Ja niin kuin Mariakin joskus sanoi, että Niima on se puuhastelukoira, joka sitten yhtäkkiä yllättää, kun sitä ei mitään vaadi. Niin, ja ohjaaja sai 10 pistettä ja papukaijamerkin koiran kannustamisesta ja motivoinnista ! Ayeh, hyvä minä.

Niima pieni oli aivan tööt illalla. Taitaa tuo ajatteleminen olla hyvin rankkaa hommaa. Tiivistettynä olen Niimaan hyvin tyytyväinen, se teki sen mitä pyydettiin. Katsellaan nyt hieman hiljaiseloa fyssarille asti. Ravilenkkejä + vapaata touhotusta päivittäin. Ja tokoilua oikealta myös. Lihasjumppaa ja venytyksiä. Katsellaan sitten josko tuo siitä oikenis  :)

Giga touhotti myöskin mukana, ja oli oma valloittava itsensä. Eipö tuo häiriötä ota muista, treenaavistakaan. Leikki mun kanssa hienosti, ja keskittyi leluunsa kun mamma katseli muiden menoa. Ihana sekin  :)