Niima seikkaili Porissa Välimäen Leenan toko kurssilla. Ilmoitin sen sinne, koska halusin saada tähän meidän huvittavaan tokoyrittelyyn jotain järkeä. Ja lisäksi koiralle jotain sopivaa palkkaustapaa, tuon haahustamisen sijaan. Enpä vaan ilmoittautuessa tiennyt, että kurssiin kuuluu videoitava kisasuoritus... Mepäs sitten ilmottauduttiin möllimölli luokkaan. Avoimin mielin, tavoitteena sata pistettä ja kehässä pysyminen.
Pisteet näyttivät tältä.

Luoksepäästävyys 10
Tässä ei mitään ongelmaa, rakasti tuomaria hillitysti  :)
Paikalla makaaminen 5
Taisi se maata ehkä 20 sekunttia  :)  Tästä saatiin kuitenkin pojot siitä, kun oltiin VOI-luokassa avustamassa, ja Niima makoili siellä suht nätisti reilu kaksi minuuttia.
Seuraaminen taluttimessa 7
Se nyt oli mitä oli. Koira hengaili missä sattui, jätätti ja edisti. Hyviäkin pätkiä oli, tosin vähemmän niitä.
Seuraaminen taluttimessa 9 1/2
Tämä oli jotain ihan huippua! Kun ei se kotona osaa... Kontaktikatkoja oli kyllä, mutta aivan uskomattoman hienoa yleensä. Juoksuosuus oli ehkä se kaikista paras. Osaa se vaan yllättää !
Liikkeestä maahanmeno 6
Meni avustamalla, mutta ei olisi millään halunnut lyödä takapäätään maahan. Siellä sitten molemmat hilluttiin pyllyt pystyssä hetken aikaa. Kun meni maahan, niin pysyi. Ja takaisin tulo + pa ok.
Liikkeestä seisominen 7
Taisi jäädä kolmannella (?) käskyllä. Pysyi taasen hyvin ja paluukin onnistui.
Luoksetulo 9 1/2
Liike josta olen ehkä eniten ylpeä. Tätähän ei Niiman kanssa ole tehty koskaan. Pysyi istumassa (!) ja tuli lujaa. Puolikas lähti kun menin käteni kanssa hosumaan sitä istumista.
Hyppy 7
Niima ei ole tätäkään koskaan tehnyt. Saatika nähnyt. Lähti hypylle käskystä ja käsiavusta. Ei kyllä jäänyt seisomaan, enkä tainnut edes yrittääkkään. Otettiin muutama uusinta matalammalla, ja kyllähän se meni.
Kokonaisvaikutus 8

Illalla sitten purettiin videot. Se jopa näyttikin kivalta. Seuraaminen oli ajoittain Leenankin mielestä todella erinomaista. Ja kyllähän tuosta potentiaalia löytyy, kunhan ohjaaja (tässäkin lajissa) selkeyttää hieman toimintaansa ja antaa koiran tehdä, kun se kerran osaa  :)