Giga pääsi osallistumaan Anna ju Juha Oreniuksen agiviikonloppuun. Niimalla kun oli juoksut pahasti kesken. Ja olisin tainnut Gigalla tulla muutenkin.
Lauantaina päästiin Annan oppeihin. Giga ei varmaan koskaan elämässään ole treenannut mitään noin pitkään, saatika sitten agia. Alkuun kaksi hyppyä ja säkki. Siitä kääntö oikealle hypylle ja 360 ja putkeen. Tähän asti laitoin meille tavoitteen. Anna sen mulle totesi, minkä mä oon jo muutamaan kertaan saanu itsekkin todeta. Mun pitää liikkua yhtä matkaa koiran kanssa. Rata pitää suunnitella niin, että voin sen tehdä. Joo, parempi onkin, kun ei tuon kyydissä juokse kukaan... Hypyt ok, kun muistan sen sinne käskyttää ja seurata että menee. Kun ei voi vaan juosta... Säkkiin menee kyllä vauhdilla ja pinkoo suoraan pihalle sieltä. Hypylle kääntö ok. Ja samaten putkeen. Hiomistahan tuo vaatii, ja etenkin haltuunottoja pitää treenata. Mutta mutta, mehän siitä vielä jatkettiin... Hyppy, muuri ja hyppy. Joo, mä vähän mietin sitä muuria, kun on kuitenkin korkeampi kuin mitä se on ikuna hypänny. Annan mielestä, ei ole pahitteeksi ottaa kokeilumielessä kerran kaksi. Uusia asioita opeteltaessa rimat matalalla tai vallan pois. Kun ei tuolla kuitenkaan (ainakaan vielä) ole mitään rimojen roiskimisongelmaa, saatika ponnuongelmaa ollut. Mietin kyllä, että mahtaakohan mennä. Eipä tarvinnut kahta kertaa käskeä, kun neiti paukutti yli kuin vanha tekijä. Hassu pieni. Ei sitä sitten sen enempää, tulipahan todettua, ettei sen kanssa varmaan mitään ongelmaa synny  :D
Vaikeuksia tuotti putki - hyppy - hyppy - putki yhdistelmä. Joka siis suoralla linjalla, mutta viimeiselle putkelle piti tehdä takaa leikkaus. Gigaakin taisi jo vässytellä sen verran, ettei ihan täydessä terässä ollut, joten helpotettiin hommia. Otettiin hyppy ja putki. Joo, onnistui. Täytyy vaan hinkutella tätäkin joskus  :D Loppuun otettiin vielä Kiertoa ja putkea. Hienosti pieni koira kiertää, ja sai Annaltakin kehut, että on tainnu ymmärtää asian. Kaaret sillä on jokseenkin isoja, joten haltuunottoja treenailemme nyt enemmän. Onhan tuo totta että Gigalla on vaan rakennettu draivia ja intoa kentällä. Siellä mennään lujaa, eikä kysellä. Sen se osaa, pitää vaan hiukan alkaa säätelemään.
Annan mielestä Giga on kuitenkin erittäin kehityskelpoinen yksilö, joskin harmitteli sen mahdollista mediksi mittausta. Olisihan se toki hienompaa olla iso mini, kuin pieni medi... Mutta minkäs teet. Pohjatyö ja draivin rakennus on kuulemma hyvin tehty. Palkkautuu lelulla ja taistelee kyllä, ylläripylläriterrieeri.

Sunnuntaina päästiin sitten Juhan oppeihin. Gigalla otettiin radan alkupätkää, kieputustä hypyillä. Oli takaakiertoa, valssia ja moro vaikka mitä (liikaa). Giga koiranen ihastutti Juhankin pöllöilemällä ja ilmeilemällä. Niinkuin sillä nyt on aina tapana ottaa vauhtia ja hypätä syliin. Teki kyllä itsensä hyvin tunnetuksi  :D  Mäkin sain propsit yrittämisestä, ja tarvin ilmeisesti aina sen videon, koska se saa meikäläisen ohjauksen 100 kertaa paremmaksi. Aijjaa?? Treenattiin nyt niitä haltuunottoja. Hienoja tiukkoja kaaria tuli. Näitä lisää, vauhti tulee siinä sivussa, kun tietää mitä tekee. Mäkin sain jopa aplodit, tai ehkä ne oli Gigalle. Sovitaan että molemmille. Lopuksi mietittiin kontakteja. Josko tuosta medi tulee, niin eipä siellä sitten paljon varmistella ja pysäytellä. Aloitamme nyt siis länkitreenit puomilla ja Alla. Otetaan pelkkää alastuloa, ei se koko esteen ylitys tule mikään ongelma olemaan. Kun Giga nyt jo osoitti hyviä taipumuksia kiipeilemällä Alla. Länget varaastin kotiin, ja nyt treenaillaan läpijuoksua vaan. On meillä koko talvi aikaa treenata sitä alasjuoksua. Kivaa!

Yhteenvetona viikonloppu oli aivan huikea. Niin paljon hommaa, ja sitten kun se koittaa saa vaan istua ja nauttia seurasta. Ja mikäs siinä on ollessa, koirista ja agilitystä sai viikonlopun aikana puhua tai muuten vaan aihetta sivuta 24/7.