Koko konkkaronkka pakattiin autoon ja lähdettiin lauantai aamuna Miian kanssa kohti Turkua. Määränpäänä Parsonien agilityn teholeiri ATTn hienossa uudessa hallissa. Tarkoitus oli osallistua Gigan kanssa, mummun toimiessa varakoirana mikäli lapselle tulee väsy.
Paikalla oltiin ajoissa ja aikaa jäi hyvin lenkittää koirat ja tutustua uuteen halliin. Ensimmäinen koetinkivi oli meillä Jaakon koulutus. Rataa rakennettiin yhteisvoimin, jonka jälkeen tutustuttiin yhdessä rataan ja mietittiin parhaimpia ja niitä huonoimpia ohjausvaihtoehtoja. Gigan kanssa toimittiin loppukevennyksenä ja starttasimme intoa puhkuen viimeisenä koirakkona - muiden jo pitäessä taukoa...
Rata näytti seuraavanlaiselta:

Gigan kanssa me tössättiin sitten jo ekaan putkeen.. Loppujen lopuksi löytyi se oikea linja ja koira saatiin putkeen ihan niinkuin kuuluikin  :)  Putkihässäkkä piti suorittaa pakkovalsseilla. Ensimmäisen yrityksen jälkeen Jaakon kommentti oli: "Kuinka voikin olla noin myöhässä kolmella esteellä.." Helposti! Pienellä tsempillä ja luotolla koiraan päästiin pakkovalssitkin kunnialla läpi. Ja ihan oikea aikaisestikin  :) Säkillä ja hypyllä ei ongelmaa.
Ysi ja kymppi koira oikealla puolella ja kympiltä yhdelletoista piti tehdä poispäin käännös. Joo, Giga on näitä tehnyt kotona ilman mitään esteitä. Jaakon mielestä se kyllä ymmärtää asian, tarvii vaan kokemusta lisää niin kyllä se siitä. Eipä silti, ei se mikään kaunis käännös ollut, koska harvemmin ohjaajakaan tälläisiä tekee... Pitäis varmaan. Koira takaa kiertoon 12 taakse ja itse valssilla pois alta. Olin kyllä suunnitellut, että saatan koiraa putken taakse 13 ja 14 hypyt. Mutta tehtiin kuitenkin irtoamisharjoituksena. Eipä tuolla mitään ongelmaa irtoamisessa ole. Lähinnä se, kun pitäisi tulla pois sieltä palkan luota aiheuttaa ongelmaa. Täytyy vaan muistaa tehdä itse ohjaukset loppuun asti eikä lopettaa siihen palkalle  :)  Tällä kertaa ei meille enempää.

Toinen treeni suoritettiinkin sitten Janitan opeissa. Rata näytti tältä:

Kuinka ollakkaan meidän matka tyssäsi jälleen kerran esteelle numero kaksi  :)  Valistin suoritustavaksi vekityksen kakkoselle sekä kolmoselle. Katse koiran auttaa kyllä kummasti, joten tästäkin päästiin kunnialla läpi. Vitosen ja kutosen vein takaakierroilla ja tästä Giga sai oikein superisot kehut. Oltiin kuulemma tosi taitavia ja putkeenkin päädyttiin, vaikka ohjaaja oli ehkä aavistuksen myöhässä. Putkesta hypyn kautta säkille tehtiin valssilla. Taas oli meikäläisellä ajoituksen ja suunnan kanssa ongelmia, mutta loppujen lopuksi mentiin Janitaa tyydyttävällä tavalla tämäkin kohta. Täytyy tosin sanoa, että se onnistunein valssi tuntui itsestä ihan hölmöimmältä. Säkiltä putkeen ok, ja harjoiteltiin keppien aloitusta. Hyvin meni tämäkin.
Hypyltä putkeen ok, mutta mulle ylivoimaiseksi osoittautui putken jälkeinen hyppy. 14 ja 15 oli tosi pitkä väli ja koira piti saada irrotettua 14 hypylle vaikka itse hilluttiin kauempana. Mä olin aina käsineni ja suuntineni ihan jossain muualla koin piti... Huoh.. Varmaan vahingossa saatiin ehkä 20 epäonnistumisen jälkeen onnistumaan tämäkin. Vaatii kouluttajalta pitkää pinnaa  :)  Loppuun tehtiin vielä irtoamisharjoitus puomin päästä hyppy ja putki. Eipä tuossa Gigalla mitään ongelmaa ollut, kun muistin vaan ohjata sen hypylle asti. Palkka oli putken päässä valmiina joten sinneppä se aina sujahteli  :)

Sunnuntai valkeni ja taas oli Jaakon koulutuksen aika. Tästä treenistä olen sitten niin ylpeä ettei tosikaan! Ohjaaja tsemppas ja koirakin oli sen mukainen. Pilvilinnoissa taidetaan olla vieläkin  :)
Rata näytti tältä:

Koira odottamaan ykköshypyn taa ja itse menin kutsumaan sitä puomin takaa. Hienosti tuo tuli putken kautta ja sujahti hienosti seuraavaankin putkeen. Nelonen käännettiin sylikäännöksellä ja takaisin putkeen. Putkesta putkeen pientä epäröintiä kun tein takanaleikkausta. Seiskahypyn taa ottamaan vastaan ja valssilla kasille. Mä palkkasin tähän, mutta Jaakko halusi antaa Gigan yrittää rengasta. No eipä se sitä mennyt, niin autettiin palkalla takana. Sitten siirryttiin suoraan esteelle 15. Tästä olenkin nyt sitten Jaakolle pullakahvit velkaa. Olin ihan satavarma, että en ehdi muulla kuin pakkovalssilla kääntämällä ottamaan sitä vastaan 17 takaa. Tarkoitus oli kuitenkin lähettää se hypyltä putkeen ja juosta itse An oikealta puolelta tekemään persjättö 17 ja 18 väliin ja siitä putkeen... Gigahan irtos ihan huipusti putkelle ja persjättökin onnistui kun muistin katsella sitä koiraa. Putkeen se sujahti joka kerta oikeasta päästä  :)  Aivan mahtava pieni Kiippanen  :D
Seuraava treeni oli putkelta ja kaksi hyppyä. 21 piti layeroida ja kääntää sylkkärillä se hypylle... Kääk. Hiukan on mulla taitava lapsi, kun se tälläisiä suorittelee  :D  Oltiin sitten niin huippuja, että saatiin yrittää "rataa" 15-21. Ekalla kertaa söhläsin persjätössä mutta tokalla kertaa tultiin sitten "maaliin" asti. WOW!
Jaakon kommentit Gigasta olivat ihan positiivisia. Onhan se vielä nuori ja sillä on aikaa. Nopea siitä tulee, sille ei voi mitään. Phjatyö on tehty hyvin ja sillä on intoa ja motivaatiota paljon. Kyllä meistä vielä kuullaan. Paras Kiippa ikinä!
Janitan radalla treenailtiin lisää tekniikkaa.

Alkuun treenattiin takaaleikkausta 2-3. Ihan perusteita, joten meillä on nyt työkalut lähteä sitä rakentamaan. Hypyn jälkeen putkeen piti viedä poispäin käännöksellä, joka ajoituksen osuessa oikeaan kohtaan toimi oikein hyvin. Kutosen taakse pakkovalssi, samoin seiskan. Siten välistä veto, pakkovalssilla hypylle ja vielä toinen valssi jotta oltiin An oikealla puolella. Tämä meni just niin hyvin kuin sen pitikin. Mulla vaan oli jalat niin solmussa 8 jälkeen, että juuri pystyin koiran palkkaamaan  :)
10 saksalainen, 11 jaakotus, 12 vekitys... Giga osaa hyvin, kääntyy kätevästi. Lisää vaan treeniä ja kokemusta niin vauhtikaan ei sitten himmaile. Siistiä!
14 hypyltä 15 putkeen meni hyvin, kunhan vain itse ohjasin loppuun asti. 16-19 olikin sitten hieman kinkkisempi homma. 16 hypyltä 17 hypylle piti tehdä kaksoiskäännös. Eli ottaa vastakkaisella vastaan 16 ja sylkkärillä heittää se 17 samalla kun teki ennakoivan valssin. Näin oltiin oikealla puolella 18 ajatellen ja 19 hypylle touhuttiin sitten taas sitä poispäin käännöstä. 21-22 ei ongelmaa. Putkeen vienti oli kinkkinen, mutta onnistui kun sai ajoituksen kohdalleen. Ja taas loppuun keppien aloitusta.
Janitan mielestä Giga on lupaava lapsi, josta tulee nopea - todella nopea. Se lukee nyt jo tarkasti mun ohjausta ja osaa vaikka mitä. Perustreeni Janitankin mielestä hyvin tehty, nyt vaan ne kontaktit ja kepit kuntoon ja tekniikkaa siinä sivussa.
Kaiken kaikkiaan oli ihan huippu viikonloppu. ATTn halli on kyllä niin hieno, että suunniteltiin jo Miian kanssa muuttoa Turkuun. Aika masentavaa palata taas maneesille treenaamaan... Voi pyh. Ehdottomasti haluan uudelleen Leinosen / Suoknuutin koulutukseen. Ihan huippua!