Kirjattakoon tälläinen ihme hetimiten. Nimittäin, Piikkulainen päätti tänään, että osaanhan minä maahan mennä. Se on nyt pyörinyt meitin ilona kolmisen vuotta ja tänään oli se päivä kun se meni käskystä maahan  :)

Sen verran olen tuon kanssa oppinut, että hommat pitää aloittaa kaukoina ja tuoda siitä pikkuhiljaa lähemmäs. Lähellä ollessa Spii kun tuppaa nöyristelemään ja kiemurtelemaan ja olemaan muutenkin ihan venkula. Kumma koira. joten tuo maahanmenokin aloitettiin kaukona +käsimerkein. Palkkaus takapalkalla heti maahan menon jälkeen. Kestoa ei olla treenattu, mutta se ei Piikulle ole kyllä ongelma, kunhan se oivaltaa mitä tarkoitetaan. Se istuu ja seisoo vaikka maailman tappiin, jos ei mitään pelättävää ole lähellä.

Ihan huippua, kun lisätään vielä, että tein lopuksi kaikkia jääviä sekaisin. Ihan vaan tuosta yleisestä hömpötyksestä, ei niinkään suraamisesta. Kaikki onnistui, kun se maahanmeno oli ensin. Istumaan se tipahtaa juurikin heti. Seisominen on parantunut hyvin, vaikkei se ihan seinään pysähdykkään. Mutta Spiiksi hyvin.

Tulipa tässä mieleen, että josko saisi vaihtaa Spiin siihen Välimäen Leenan toko-koulutukseen. Niiman kanssa kun on edelleen aika hakusessa tää homma. Se piru kun ottaa sata ja yks häiriöö ihan joka asiasta. Tosin tähänkin tarvittaisiin niitä apuja ja neuvoja. Mutta jos ihan tosissaan ollaan, niin Niimasta ei ikuna saa mitään toko-koiraa, kun se ei ota mitään suuhunsa. Spiillä olis kyllä edellytykset huomattavasti korkeemmalla siihen hommaan kuin Niimalla... Katsellaan katsellaan... Olishan se tosiaan saada Spiillekkin joku harrastus, kun tuo agiliito on sen kanssa mitä on. Spiin kanssa on tuo tokoilukin jopa hauskaa (!), toisin kuin Niiman. Vaikka sekin tänään kyllä yllätti ja seurasikin oikeen nätisti käännöksetkin. Ja liikkeestä maahanmeno oli ihan huippua. Niiman kanssa tehtiin myös perusasentotreeniä, joka on sille edelleen vaikeeta, mutta ihan ok se hakuili sitä oikeaa paikkaa. Täytyy vaan itse olla tässä tarkempi, eikä huolia niitä oikeita paikkoja. Tosin jos odotan sen oma-alotteiesti korjaavan / tarjoavan jotain, sitä saankin sitten odottaa... Edelleen.

Joten päätellään tästä, että Niimasta tulee agikoira ja Spiistä toko-koira. Hitsi mutta näinä hetkinä tahtoo Neron takaisin. Oli se vaan huippu koira ja on tietysti edelleen  :)