Viikonlopun ohjelmassa oli Vappu Alatalon ja Patricia Hirn:n hyppyseminaari Ylöjärvellä. Miian ja Siran kanssa oltiin reissun päällä.

Ensimmäisenä Patricia katsoi liikkeet ja koiran lihaskunnon. Niima on vino. Ja mä olen toispuoleinen, mikä ei ole yllätys. Lihaksisto on ok, Niimalla on jopa syviä lihaksia, mikä on erittäin hyvä asia. Lähetys tuli siis fyssarille. Aikakin on jo varattuna Kati Kalliolle ensi viikolla (toim. huom.) Niimalla on siis pohja hyvällä mallilla, kunhan tuo vinous saadaan hoidettua pois. Lihastreeniä se roki kaipaa, syviin ja tukilihaksiin. Mutta oikein hyvällä mallilla ollaan.

Ensimmäisenä Vappu ja Patricia halusivat nähdä hyppytyylin. Koira istutettuun speedbumpin taakse, josta hypylle 3 jalkaa. Target tarpeeksi kaukana esteen takana jotta ei jarruta hypyllä. Target ei myöskään saa liikkua ! Niima on jäykkis, koska sillä ei ole itseluottamusta tarpeeksi. Kerran se varasti ja teki tosi nätin ja rennon hypyn. Joten edellytykset on olemassa, kunhan vain koiran itseluottamus kasvaa. hyvä Niima !

Toinen harjoitus oli 5 hypyn sarja. Jälleen koira istutettiin speedbumpin taakse, josta se lähetettiin targetille. Niima suoritti tehtävän hyvin, kokosi itsensä väleihin (niin paljon kuin pystyi). Tässä harjoituksessa mullekkin näkyi kuinka vino se oli. Matkaa itsensä suoristamiseen olisi kyllä ollut. Lantiossa todennäköisesti jokin lihas tai hermo jumi. Tää tokoilu kostautuu  :)  Ei kai, kyllä se pisti itseäänkin miettimään pitäsikö tehdä tolle mun toispuoleisuudelle jotain... Ennen kuin on koko liuta vinoja koiria. Niima oli tässä harjoituksessa edelleen kuin pieni norsulauma, mutta kun pääsi varastamaan, hyppi taas rennosti ja nätisti. Hassu pieni eläin.