Nyt on sitten ihka ensimmäinen koiraleiri takana. Ensimmäinen Taikalle, Gigalle ja mulle. Ihan kunnialla sieltä selvittiin.
Lauantaiaamuna kello soitti kolmelta ja autossa oltiin puoli neljä valmiina lähtöön. Miia ja Sira haettiin kyytiin ja matka kohti Tuorlaa alkoi. Spii ja Niima oli viety jo edellisenä iltana hoitotädeilleen, Niima Jennalle ja Spii äitelle.Auran ABC:lle asti piti kitkutella, ennen kuin löytyi auki oleva huoltoasema. Aamupalat napaan (Miialle munaa) ja taas jatkettiin. Netistä tulostetut ajo-ohjeet olivat ihan hepreaa, mutta trippimittarin ja yhden lenkkeilijän avustuksella päästiin perille ajoissa.
Ensimmäisenä olikin sitten vuorossa esittelytilaisuus, ohjaajien lämmittely ja ratojen rakennus. Aamupäivä ihmeteltiin ja katseltiin toisten menoa ja opittiin monta uutta ohjausta. Näitä sitten treeneihin opettelemaan. Etenkin flippi oli niin mielenkiintoinen ja jalat sekoittava, jotta sitäpä sitten harjoittelemaan.
Giga ja Taika saivat aloittaa urakkansa ensin. Giga ihan osallistuen koulutukseen, Taika sitten tilanteen mukaan. Ensin puomia. Taikalla ei tässä ongelmaa, sinnehän se menee ja tikuttaa alas asti. Kiva. Gigalla alustalla remmissä. Täytyy tässä alkaa taas ottamaan vaihtelevasti osaa ja koko puomia, mutta ehdottomasti apparin kanssa. Sitten ohjausharjoituksia. Kaksi hyppy linjassa, kolmas kakkosen vieressä ja putki kolmosen edessä. Ensin valittiin kaksi tapaa suorittaa, valssi ja kierrätys oli heti ne mitkä tuli mieleen. Niillä siis mentiin. Giga sinkoo kyllä kun pieru saharaan ja mä olen heti tokalla jo ohjaamassa sitä ohi... Kun saatiin ohjaajan kaaliin menemään sen rintamasuunnan tärkeys niin johan alkoi onnistua. Gigahan on pennusta asti takapihalla ja lenkeillä opetellut ohjauksia, joten sehän menee juuri sinne minkä mä näytän... Kolahtaa omaan nilkkaan tää näppäryys  :)  Valssilla hiukan pitkät kaaret, tokalla saatiin hieman lyhemmäksi. Ihan hyvin lapselta. Kierrätyksellä onnistui hyvin, kaarteet edelleenkin isot, mutta vauhti kohdallaan. Tokalla kierroksella sitten piti keksiä kaksi ohjausta lisää. Twistillä ajattelin heti mennä, mutta se toinen, vippaustakin harkitsin. Tehtiin lopuksi jaakotuksella, jota allekirjoittanut on ehkä kerran treenannut Mikin kanssa... Pohj siis tosi hyvä. Twistillä kuitenkin aloitettiin. Giga irtos nätisti tokalle hypylle, kun kerrankin muistin pitää sen rintamasuunnan oikein. Sain hyvin käännettyä sen kolmoselle ja putkeenkin meni hienosti. Hittolainen, mutta tuosta naaperosta saa olla niin ylepä  :)  Jaakotusta treenailin sitten hetken aikaa itekseni, kun ei meinannu mitenkään pysyä päässä... Vähän sillä mielellä, että mitähän tästä tulee... mutta Giga Giga... Aivan huippusuoritus Nappulalta, pienet kaaret, mahtava vauhti ja uppos pukeen ku vanhaan ihmiseen  :D  Mä oon sitten NIIIIIN ylpeä tuosta.
Taikakin teki valssia ja kierrätystä remmissä, ja meni niin nätisti että. Ihana mummu. Ei sillä sellaista paloa ole menossa, mutta hyvin ihan vauhdikkaasti se silti meni. Ja tavoite oli jo heti eka päivänä saavutettu.
Toisena päivänä treeneihin osallistui vain Giga. Aloitettiin kepeillä, verkkokeppejä kokeiltiin, mutta jätin väliin, kun vinokepeillä ollaan ihan hyvällä mallilla. Ja hienostihan se nekin sitten suoritti. Täytyy varmaan kohta liittää keppi käsky mukaan, kun alkaa jo hakemaan rytmiä kepeillä.
Lisää ohjausharjoituksia, tällä kertaa kierrätystä ja pakkovalssia. Hyppyjä ja putkia. Gigan eilinen neljän esteen rata oli sille jo ennätys, mutta nyt oli edessä 7 estettä. Eihän me sitä kerralla päästy, mutta ei mikään katastrofi siltikään. Hypyn takaa putkeen se ampuu ja irtoaa sellaisella rytinällä että oksat pois. Ja mä olin ihan joka kert myöhässä siinä pakkovalssissa. Kiva kiva. Koiralla ikää viis kuukautta ja se on nyt jo LIIAN nopea... Pitihän sitä ohjaajan sitten tsempata oikeen urakalla ja saatiin sitten onnistuminen aikaan  :)  Seuraava olikin sitten hypyltä täyskäännös putkelle, joka sekin tuotti alkuun vaikeuksia. Edelleen se rintamasuunta on ihan johonkin muualle kuin menosuuntaan... On tää prkl vaikeeta, mulle. Lopussa putken jälkeen takaakierto ja seuraava hyppy hieman vinottain. Näissä ei ongelmaa, irtoaa takaakierrolle suht hyvin, vaikka näitä tehty todella vähän.
Täytyy kyllä sanoa, että aivan huippuhan tuo oli. Ja ylitti kyllä meikäläisen odotukset ihan kirkkaasti. IHANA ! ! !
Sunnuntai aamuna Taika kävi trimmerillä Naantalissa. Aloitettiin sitten turkin parannus projekti. Puolet koirasta jä Naantaliin ja mukaan lähti jopa koiran näköinen parson. Heinäkuulla sitten seuraava koitos, täytyy vaan ottaa valokuvia, jotta saapi nähdä tuon karvan kehitystä. Täytyykin oikeen raportoida niitä vaikka tänne, niin saisin sitten "toditusaineistoa" siitäkin asiasta. Harmi kun ei tullut otettua yhtään kuvaa Taikasta ennen trimmausta, mutta eiköhän jostain arkiston kätköistä löytyne joku kuva karvanaamasta  :)

Leirille pitää kyllä ehdottomasti päästä uudelleen ensivuonna. Kivaa oli, ja väsykin olis suunnaton... Töihin piti silti tänäkin aamuna startata puoli kuudelta.